Aanbestedingen bij bhv

Het aanbesteden van opleidingen voor bedrijfshulpverlening (bhv) is, zoals alle aanbestedingen,
aan regels gebonden. Hoe kun je als aanbestedende dienst het beste de kwaliteit van een
bhv-opleiding uitvragen en offertes vergelijken? NIBHV is hét instituut dat helpt bij het bewaken en controleren van de kwaliteit van de aanbesteding.

 

Een organisatie of bedrijf dat een aanbesteding of offerte uitschrijft voor de verzorging van cursussen bedrijfshulpverlening (bhv), neemt in het programma van eisen daar vaak een bepaalde al dan niet wettelijke norm voor.

De inschrijvende partijen dienen vervolgens aan te tonen dat ze aan die norm voldoen. Hierbij verklaren de inschrijvers op de aanbesteding mogelijk dat zij aan de norm óf een ‘vergelijkbare’ norm voldoen. Voor de aanbesteder zit hier een een groot risico in, zeker bij bhv-cursussen. Want wat is de norm precies, en voldoet de “vergelijkbare” norm aan de wettelijke eisen van de de aanbestedingswet 2012?
NIBHV Kennisvelden
NIBHV is de kennispartner voor het controleren en adviseren in de kwaliteit van aanbestedingen. De expertise in bhv en ons onafhankelijke certificeringssysteem zorgt ervoor dat je als organisatie een objectieve en juiste keuze kunt maken.

 

Meer informatie ontvangen over aanbestedingen? Neem contact op via het formulier hieronder met onze adviseur aanbesteden Nico van Etten.

 

 

 

 

Contactaanvraag adviseur aanbestedingen