Vakblad Veiligheid

Veiligheid is hét vakblad voor iedereen die betrokken is bij veiligheid op de werkvloer. Het magazine stelt thema’s zoals bedrijfshulpverlening, brand- en arbeidsveiligheid en bedrijfsnoodorganisaties centraal.

De redactie heeft volop aandacht voor nieuwe wetgeving, trends, achtergronden en verhalen uit de dagelijkse praktijk. Veiligheid wisselt technische informatie over bedrijfsveiligheid bijvoorbeeld af door interviews met mensen die zich inspannen om Nederland veiliger te maken. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Voor €41,10 ben je abonnee en ontvang je vier keer per jaar dit unieke vakblad.

 

Vakblad Veiligheid: ontwikkeling digitaal

Het vakblad blijft zich continu ontwikkelen, zodat het past bij de wensen van lezers, organisaties en vooral bij een veilige werkvloer. Zo wordt er onder andere gewerkt aan een digitale versie van het vakblad. Bekijk de opties voor het vakblad en kies wat bij jou past.

 

Het is ook mogelijk losse nummers te kopen in onze webshop.

 

Nieuwsgierig naar vakblad Veiligheid?

Neem hieronder een kijkje in de voorgaande edities.

Veiligheid #84

In dit nummer onder andere: eerste hulp bij brandletsel op de werkvloer, SEH-arts Pol Stuart van het ziekenhuis Franciscus Gasthuis & Vlietland vertelt over de risico’s en de do’s & dont’s voor (bedrijfs)hulpverlening. Jurgen Hoekstra voorzitter van de Stichting Veiligheid Voorop vertelt dat veiligheid om mensen draait. Safety en security in balans bij ING. Gezond en veilig werken bij Philips in coronatijd. UWV voorbereid op het nieuwe werken. Silvan Hijlkema, Strategisch Adviseur Veiligheid van de gemeente Zwolle schreef het proefschrift ‘Eigen redder in de nood’. ‘Slimme’ ambulanceparaatheid door KI. Goede crisiscommunicatie bij Sitech Services.

Lees verder

Veiligheid #82/83

We kunnen er niet om heen; 2020 was het jaar van corona. We blikken er met een aantal professionals op terug in 13 persoonlijke portretten. Verder in dit nummer: ‘Safety First’ bij Coca-Cola, veilig werken in de melkveehouderij, Handreiking arbomaatregelen bedrijfshulpverlening, NIBHV en de Nederlandse Brandwonden Stichting; twee organisaties, één doel. Lessen van 50 ongevallen op het werk, zelfredzaamheid op de woelige baren ( de Koninklijke Marine), de vernieuwde bedrijfsnoodorganisatie van Noordgastransport, Recticel; een bedrijfsnoodorganisatie met veerkracht. En een column van Bas van ’t Wout, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees verder

Veiligheid #81

In dit nummer onder andere: de Nuclear Research and Consultanc Group (NRG). Het bedrijf in Petten legde haar interne veiligheidsorganisatie onder het vergrootglas en investeerde fors in versterking van de bedrijfsnoodorganisatie.Met een stevig opgeleide en getrainde calamiteitencoördinator als ‘linking pin’. Ahoy in Rotterdam kreeg afgelopen voorjaar onverwacht een heel andere bestemming dan waar de stad op hoopte; een noodziekenhuis in plaats van een songfestival. Eerste hulp bij oogletsel op de werkvloer Handreikingen om bhv’ers gemotiveerd te houden en hoe train je slim op anderhalve meter. En een column van Jeroen Dijsselbloem.

Lees verder

Veiligheid #80

In dit nummer onder andere: Balans in safety en security voor ultieme songfestivalbeleving, innovatie is sleutelwoord voor EURO 2020 in Johan Cruijff ArenA, NIBHV Competent: online competentiegericht opleiden, Windpark Zeewolde: Iedereen veilig en gezond naar huis, epilepsie op de werkvloer, cultuurverandering bij Avebe, STC-KNRM: synergie in veiligheidstrainingen en de rol van de ploegleider bhv.

Lees verder

Veiligheid #79

In dit nummer onder andere: Hoe hoger woongebouwen worden, hoe groter de ontruimingsproblematiek, drukkerij Coers & Roest organiseert bedrijfshulpverlening op een serieuze manier, online platform vergroot kennis over veilig werken, situationeel oefenen in Schiphols Black Box, Veiligheidsladder verplicht instrument in aanbestedingen, hoe ontruim je een theater, Ziggo Dome ademt veiligheid, virtueel reanimeren en de bhv-ploeg van Dock met vaste medewerkers en vrijwilligers.

Lees verder

Veiligheid #78

In dit nummer onder andere: Hoe het Rijksmuseum met ruim 2,5 miljoen bezoekers erin slaagt een integrale aanpak van safety, security én service te beheersen.

Hoe Nissan veiligheid op één zet. Bij spoorbeheerder ProRail is veiligheid de pijler onder de corebusiness. Bhv in de Tweede Kamer. Bedrijven leven arboregels onvoldoende na. Bausch Health Safe home Safe programma. Een bezoek aan de Rechtbank in Amsterdam; bhv tussen kruimeldieven en moordenaars. Praktijkonderzoek rookverspreiding.

Lees verder

Veiligheid #77

In dit nummer onder andere: De Nederlandse Kappersakademie waar het keuzedeel ‘Arbo, kwaliteitszorg en hulpverlening’ inmiddels een verplicht onderdeel van de opleiding is, Gert Super van het Hema-distributiecentrum vertelt hoe de bhv-organisatie daar geregeld is, DOC Volac Nutrition veiligheid is ‘license to operate’, veiligheid op 185 meter hoogte bij de Euromast, virtueel oefenen bij het Bredaase Amphia ziekenhuis, Inspectie SZW zet in op preventie, Paul Swuste over veiligheidskunde, en een praktijkverhaal over als seconde telt.

Lees verder

Veiligheid #76

In dit nummer onder andere:  een interview met Lieuwe de Witte (IFV) over de risico’s van rook, de uitdagen voor de interne noodorganisatie van de Provincie Groningen, op bezoek bij de distributiecentra van A.S. Watson waar geïnvesteerd wordt in veiligheidsbewustzijn, beroepsziekten: en ze werkten nog gezond en gelukkig, een interview met Theo-Jan Heesen, bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Arbeidshygiëne (NVvA) over samenwerking bij werken met gevaarlijke stoffen, een slachtoffer en hulpverlener vertellen over hoe de een gered werd door de reanimatiekennis van de ander, ontruiming seniorencomplex is ‘tour de force’.

Lees verder

Veiligheid #75

In dit jubileumnummer onder andere: De Noord-Zuidlijn in Amsterdam; een systeemsprong in Veiligheid, een interview met Kitty Jong voorzitter FNV, hoe instructeurs met een nieuw bobr-bord spelenderwijs leren veiliger en effectiever op te treden bij brand, een interview met vrijwilligers van de Brandweer, BGBOP van lokale willekeur naar landelijke uniformiteit, hoe het stadsziekenhuis OLVG de bhv-opleiding in eigen hand neemt, het tegengaan van acute hart- en vaatziekten en hoe iedereen bij bedrijvencentrum Hooghiemstra in Utrecht veilig werkt.

Lees verder

Veiligheid #74

Een greep uit dit nummer: awareness, veilig gedrag en een solide veiligheidscultuur bij KLM.
De bhv-organisatie van de Haeghe Groep. Koos Pulleman in gesprek met Mario Van Mierlo (VNO-NCW/MKB Nederland) over Gezond & Veilig werken. Hoe Nedschroef de veiligheid naar een hoger plan tilt. Veilig werken met gevaarlijke stoffen. En een column van Tamara van Ark, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees verder

Veiligheid #73

In dit nummer een interview met Rob Triemstra van SZW over zelfregulering gezond en veilig werken. Marc Kuipers vertelt over de Staat van arbeidsveiligheid. Verder nieuws over de overeenkomst tussen Jeugdbrandweer Nederland en NIBHV, hoe het NIBHV Keurmerk past bij de groeiambities van de Brightlands Chemelot Campus, een promotie-onderzoek over gebruik van AED’s, en de visie op leren en bewust veilig werken.

Lees verder

Veiligheid #72

In dit gerestylde vakblad onder meer de uniforme regels voor brandveiligheid ‘overige plaatsen’ (BGBOP), de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (wet IKK), veilig wonen en feesten in een studentenhuis, het herstelde vertrouwen bij Odfjell Terminal in Rotterdam, vluchten uit een ondergrondse parkeergarage, twee branden in één jaar bij de Radboud Universiteit en hoe NXP de puntjes op de i zet bij haar bedrijfsnoodorganisatie.

Lees verder

Veiligheid #71

In dit nummer lees je meer over de bedrijfsveiligheid bij Dunea, safety & security bij de RAI, de veiligheidsladder van Sweco en het nieuwe NIBHV keurmerk.

Lees verder

Veiligheid #70

Een themanummer over ontruimen. Met onder andere aandacht voor veiligheid op maat in de drukste bioscoop van Nederland,  de draaideur als vluchtweg en maatwerk BHV in de Tweede Kamer. Maar ook kleurenblindheid en de psychologische impact van reanimeren op burgerhulpverleners.

Lees verder in de preview.

Lees verder

Veiligheid #69

In dit nummer aandacht voor de nieuwe Arbowet, the internet of things en eerste hulp bij zomerse ongemakken.

Lees verder in de preview.

Lees verder

Veiligheid #68

In dit nummer aandacht voor wat is een First Responder bedrijfsnoodorganisatie, BHV 2.0; stille revolutie op de werkvloer en ongevallen in de bouw.

Lees verder in de preview.

Lees verder

Word abonnee en blijf op de hoogte!

Voor maar €39,95 ben je abonnee en ontvang je vier keer per jaar dit unieke vakblad.

Schrijf je hier in.
Losse nummers zijn ook te koop via onze webshop

Adverteren

Bereik tienduizenden veiligheidsprofessionals in Nederland

Vier keer per jaar geeft NIBHV het Vakblad Veiligheid uit. Het magazine informeert zeker 10.000 veiligheidsprofessionals over de laatste trends en wetswijzigingen in bedrijfshulpverlening, brand- en arbeidsveiligheid en bedrijfsnoodorganisaties. Jij kunt hen bereiken met interessante combinaties van advertenties en inhoudelijke redactieruimte.

In de NIBHV uitgave Veiligheid communiceer je in een geloofwaardige omgeving. Jouw doelgroep ervaart het vakblad als need-to-read materiaal. Het is een ideale kans om hen op een relevante, gerichte manier te bereiken.

Een voorbeeld van het Vakblad Veiligheid vind je hier.

 

Informeer naar de advertentiemogelijkheden

Voor vragen over de mogelijkheden van adverteren in Veiligheid kun je contact opnemen met Mooijman Marketing & Sales: dm@mooijmanmarketing.nl