Bhv-cursus e-learning met praktijkgedeelte

Naast de reguliere bhv-basiscursus waarin theorie en praktijk via contactonderwijs worden aangeboden, biedt NIBHV de mogelijkheid een bhv-cursus te volgen door een combinatie van e-learning met een praktijkdeel. De inhoud van de cursus is gelijk aan de reguliere basiscursus bhv.

Met onze bhv e-learning kunnen cursisten het theoriedeel van de bhv-cursus volgen op hun computer, smartphone of tablet. Het praktijkdeel volgen ze bij hun NIBHV-opleider of op locatie (in-company).

 

E-learning bhv

De bhv e-learning biedt een rijke leeromgeving waarin cursisten leren hoe ze de bhv-taken moeten uitvoeren. Zij kunnen zelf hun leerroute kiezen en in hun eigen tempo leren op ieder moment van de dag op de werkplek, thuis of in de trein.

Teksten, instructies, video’s, animaties, vragen en opdrachten en feedback leiden de cursist gemakkelijk door de inhoud. Elke onderdeel wordt afgesloten met een e-learning toets, die de cursist zo vaak kan maken als nodig is. Hun voortgang is op elke moment in te zien en het programma houdt op een overzichtelijk manier bij wat cursisten hebben afgerond en wat ze nog moeten doen.

Bekijk de demo van het bhv e-learning programma: demo-omgeving

Een jaar lang toegang

Cursisten hebben een jaar lang toegang tot de e-learning, zodat zij hun bhv-vaardigheden op peil kunnen houden.

 

Bhv-cursussen met e-learning

Ga naar het overzicht van onze bhv-cursussen met e-learning en bekijk de demo’s

Bekijk alle cursussen

 

Geïnteresseerd?

Neem contact op met een NIBHV-opleider om cursisten aan te melden.

Zoek je bhv-opleider 

 

Praktijkdeel bhv-cursus

In het praktijkdeel van de bhv-cursus ligt de focus op het oefenen van de praktijkcompetenties: het blussen, de eerste hulpvaardigheden en ontruimen. De instructeur begeleidt de cursisten bij het toepassen van de kennis uit de e-learning. Cursisten oefenen in groepjes, zodat zij hun competenties in interactie met hun medecursisten en de instructeur verder kunnen ontwikkelen. Om het zelfstandig leren in groepjes te stimuleren en de juiste feedback te kunnen geven, zijn er instructiekaarten op groot formaat beschikbaar.

 

Cursisten die de NIBHV basis bhv e-learning volgen kunnen, na het doorlopen van de cursus, deze afronden met een theorietoets. De kennistoets op de praktijkdag vervalt dan, omdat de theorie al in de e-learning is getoetst. Cursisten volgen vervolgens de praktijkcursus bij de opleider waar ze de e-learning cursus hebben aangevraagd en kunnen zo een NIBHV-certificaat bhv behalen.

Voor cursisten die de eigen e-learning van een opleider volgen, geldt nog een extra onafhankelijke theorietoets van NIBHV. Tijdens het praktijkdeel wordt naast de praktijktoets ook een NIBHV kennistoets afgenomen. Zo kunnen ook deze cursisten een onafhankelijk NIBHV-certificaat bhv halen.

 

Studie- en cursustijd

Cursisten besteden gemiddeld 6 tot 8 uur aan het doorlopen van de e-learning. Het verplichte praktijkdeel voor de complete bhv-cursus duurt een dag.

Investering

De investering voor de e-learning is te vinden in de prijslijst leermiddelen van NIBHV. Deze prijzen zijn enkel de investering voor het theoriegedeelte via de e-learning. De investering voor het praktijkgedeelte is afhankelijk van de gekozen bhv-opleider.

Bekijk de prijslijst

Toelatingseisen bhv e-learning

Er zijn geen toelatingseisen, iedereen kan deelnemen.
Cursisten moeten de e-learning toets(en) hebben gehaald om toegelaten te worden tot het praktijkdeel. Als dat niet het geval is, zijn ze onvoldoende voorbereid op het oefenen van de competenties en is het gewenste resultaat niet te halen binnen de beschikbare tijd voor het praktijkdeel.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal voor de bhv e-learning met praktijkgedeelte wordt continu vernieuwd. De leerstof is ontwikkeld vanuit de visie op leren van NIBHV. Het handelen van de cursist is het uitgangspunt bij de selectie van de inhoud. We sluiten zoveel mogelijk aan bij de praktijk van de cursist.

Benodigde materiaal:

 

Diploma bhv-basiscursus

Het bhv-diploma is 1 jaar geldig. Na 1 jaar kan de cursist de geldigheid verlengen door het volgen van de herhalingscursus met e-learning.

 

Helpdesk 24/7 beschikbaar

De e-learning helpdesk van het NIBHV is 7 dagen per week bereikbaar via elearning@nibhv.nl.

 

praktijk bhv-elearning

Herhalingscursus bhv

Voor de herhalingscursus is een verkorte variant van de e-learning beschikbaar die is toegespitst op het op peil houden van de praktijkcompetenties. Ook bij de herhalingscursus hoort een praktijkdeel waarin de praktijkcompetenties geoefend en getoetst worden.

Studie- en cursustijd herhalingscursus

Cursisten besteden gemiddeld vier uur aan het doorlopen van de e-learning voor de herhalingscursus. Het praktijkdeel duurt één halve dag

 

Wil je een e-learning bhv volgen? Neem contact op met een NIBHV-opleider om cursisten aan te melden.

Zoek je bhv-opleider 

 

Meer weten? Neem hieronder contact op met NIBHV: