Bedrijfshulpverlening e-learning met praktijkgedeelte

Met de e-learning methode kan de basiscursus bhv voor een groot gedeelte op je computer, smartphone of tablet worden gevolgd. Dit wordt mogelijk gemaakt door een online lesprogramma dat wordt gekoppeld aan de praktijkopleiding bij een NIBHV-opleidingsinstituut.

Met het bhv e-learning programma kan de cursist de leerstof zelfstandig, op ieder moment van de dag op de werkplek, thuis of in de trein doornemen en oefenen. Het praktijkgedeelte wordt vervolgens op locatie gevolgd. De inhoud van de cursus is gelijk aan de reguliere basiscursus bhv.

 

E-learning bhv

In de e-learning worden de kandidaten chronologisch door de leerstof bedrijfshulpverlener geleid en wordt elke module afgesloten met een toets.

Het didactische model van de e-learning sluit naadloos aan op de praktijkdag. De didactiek is gebaseerd op het vierstappenmodel: in de e-learning bereid je de eerste 3 stappen voor. Op de praktijkdag worden de competenties in groepjes geoefend met behulp van instructiekaarten.

Bekijk de demo van het bhv e-learning programma: demo-omgeving

Gebruik de volgende inloggegevens: 
E-mail:                     info@nibhv.nl
Wachtwoord:          Demo123

 

Smartphone of tablet

Het e-learning lesprogramma kan worden gebruikt op je smartphone of tablet. NIBHV maakt gebruik van het leerplatform van iSpring. Zoek in je app- of playstore naar iSpring Learn, installeer deze app en log in met de inloggegevens die je hebt ontvangen van de opleider of NIBHV. Mocht je op je computer problemen ondervinden met het volgen van het programma, dan is gebruik van deze app vaak een goede oplossing.

De e-learning helpdesk van het NIBHV is 7 dagen per week bereikbaar via elearning@nibhv.nl.

 

Toelatingseisen bhv e-learning

Er is geen vooropleiding vereist, iedereen kan deelnemen aan de basiscursus bedrijfshulpverlener e-learning. Cursisten worden toegelaten tot de praktijkcursus als zij het toelatingscertificaat van het e-learning programma hebben behaald.

 

Duur opleiding

Het e-learning deel wordt op afstand door de cursist gevolgd en omvat in totaal vier tot zes studie-uren. De cursist neemt zelfstandig de theorie door en kijkt de demonstratie- en instructievideo’s. Het praktijkonderdeel bestaat uit twee dagdelen, inclusief de competentietoetsen en het theorie-examen.

 

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal voor de bhv e-learning met praktijkgedeelte wordt continu vernieuwd. Per 1 augustus 2019 is de leerstof ontwikkeld vanuit de visie op leren van NIBHV. Het handelen van de cursist is het uitgangspunt bij de selectie van de inhoud. We sluiten zoveel mogelijk aan bij de praktijk van de cursist.

Tevens heeft NIBHV heeft in 2018 het kennisdocument bewust omgaan met (brand)risico’s (BOBR) gepubliceerd. Deze kennis is reeds verwerkt in de nieuwe leerstof voor de basiscursus bhv en e-learning.

Benodigde materiaal:

 

bhv-elearning-animatie

Toetsing E-learning bhv

Elke module wordt afgerond met een e-toets. De e-toets is pas te maken als alle video’s van de module zijn bekeken en ook de bijbehorende vragen zijn beantwoord. Op deze manier wordt gewaarborgd dat cursisten hebben gezien hoe een competentie (vaardigheid) wordt uitgevoerd en zijn zij goed voorbereid op de praktijkdag. Als een toets met een voldoende is afgerond, kan het toelatingscertificaat als pdf-bestand worden opgeslagen en geprint.

 

Praktijkdag

Op de praktijkdag staat het praktisch uitvoeren van de competenties centraal. De cursisten oefenen hierbij in groepjes. Om het zelfstandig leren in groepsverband te stimuleren en feedback te geven, zijn er instructiekaarten op groot formaat beschikbaar. Voor cursisten is een naslagwerk met instructiekaarten beschikbaar. De competenties worden geëxamineerd en er wordt een NIBHV theorie-examen afgenomen. 

 

Diploma bhv basiscursus

Het BHV-diploma is 1 jaar geldig. Na 1 jaar kan de cursist de geldigheid verlengen door het volgen van de herhaling bedrijfshulpverlening e-learning met praktijkgedeelte.

 

Herhaling e-learning

Het e-learning programma voor de herhaling is toegespitst op de competenties die op de praktijkdag worden getoetst. De praktijkdag duurt bij de herhaling één halve dag en hier gelden dezelfde toelatingseisen als bij het reguliere bhv-opleidingsprogramma. De studielast voor het herhalingsprogramma van de e-learning is drie tot vier uur.

 

Bekijk onze producten in de webshop

Meer weten? Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.