Zo nuttig is een bhv-diploma voor je loopbaan

Interview met Paul Toonen van NIBHV in Algemeen Dagblad

In het kader van de Dag van de BHV, op 1 november, besteedt het Algemeen Dagblad aandacht aan het belang van bedrijfshulpverlening met een nieuwsartikel op de website van het dagblad.

Paul Toonen, bhv-trainer en onderwijsontwikkelaar bij NIBHV is hiervoor geïnterviewd. Paul gaat in het artikel in op de inhoud van bhv-cursussen, de verantwoordelijkheid van bhv’er en het belang van een goed getrainde bhv’er op de werkvloer. Een bhv’er kan immers het verschil uitmaken tussen leven en dood op de kritieke momenten voordat hulpdiensten zijn gearriveerd ten tijde van een ongeval of noodsituatie zoals brand of explosie. Om die reden stellen hulpdiensten de aanwezigheid van bhv’ers zeker op prijs.

De kwaliteit van de bhv-opleiding is uiteraard wel van belang. De ene bhv-cursus is de andere niet. Door onafhankelijke certificering van NIBHV zorgen we ervoor dat de veiligheidcursussen van onze Keurmerkopleiders van de hoogste kwaliteit zijn. “Met z’n vijfentwintigen in een zaaltje kijken naar iemand die op het podium een reanimatie voordoet, daar leer je het niet van’’, aldus Paul.

 

Lees het artikel

 

Deel dit artikel

(NI)BHV Nieuws

Iedere maand deelt NIBHV praktische tips, het laatste nieuws op het gebied van bhv en informatie over (nieuwe) cursussen, trainingen en producten.

Schrijf je nu direct in voor onze digitale nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vakbladveiligheid.nl

Vakbladveiligheid.nl is hét kennisplatform voor iedereen die verantwoordelijk is voor veiligheid op de werkvloer.

Meld je nu aan om elke maand op de hoogte gebracht te worden van de laatste artikelen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.