Samenwerking bij instructiefilm ‘Van Brandmelding tot Ontruiming’

Het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV) deelt met genoegen de instructiefilm ‘Van Brandmelding tot Ontruiming’. De première vond in september plaats bij Evean, locatie Oostergouw in Zaandam.

De film, waarin zowel bhv-teams van de zorginstelling als brandweerlieden van Brandweer Zaanstreek-Waterland een rol speelden, heeft als doel de samenwerking tussen brandweer en bhv-teams in zorginstellingen te optimaliseren om schade bij brandmeldingen te minimaliseren. Deze informatieve film, ontwikkeld door diverse instanties, waaronder de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW), is nu beschikbaar voor iedereen.

Bouwen aan optimaal teamwerk

De film komt voort uit de behoefte om de communicatie tussen bhv-teams in zorginstellingen en de brandweer te verbeteren, die bij oefeningen en incidenten soms stroef verliep. Het beantwoorden van vragen zoals “Wat is er aan de hand?” en “Waar bevindt zich de brand precies?” bleek cruciaal, evenals het verduidelijken van verantwoordelijkheden. Als partijen niet goed op elkaar zijn afgestemd, kan dit leiden tot onnodige vertraging bij het aanpakken van brandmeldingen.

Unieke samenwerking

NIBHV heeft een actieve rol gespeeld in het script en neemt de film op in haar lesmateriaal. Brandweer Nederland en ‘De Zorg Brandveilig’ ondersteunen het initiatief van harte. De film is in eerste instantie bedoeld voor bhv’ers in zorginstellingen, maar is ook relevant voor bhv-teams in ziekenhuizen, instellingen met 24-uurs zorg en plaatsen zoals hospices. Bovendien biedt de film brandweerprofessionals waardevol inzicht in bhv-processen.

Neem een kijkje

De instructiefilm heeft een looptijd van iets meer dan 5 minuten en staat nu open voor het publiek. Het is een must-see voor iedereen die betrokken is bij brandveiligheid in zorgomgevingen, met als doel het creëren van een veiligere en beter georganiseerde aanpak in noodsituaties.

Deel dit artikel

(NI)BHV Nieuws

Iedere maand deelt NIBHV praktische tips, het laatste nieuws op het gebied van bhv en informatie over (nieuwe) cursussen, trainingen en producten.

Schrijf je nu direct in voor onze digitale nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vakbladveiligheid.nl

Vakbladveiligheid.nl is hét kennisplatform voor iedereen die verantwoordelijk is voor veiligheid op de werkvloer.

Meld je nu aan om elke maand op de hoogte gebracht te worden van de laatste artikelen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.