Inspectie SZW wordt de Nederlandse Arbeidsinspectie 

Inspectie SZW heet met ingang van 1 januari 2022 de Nederlandse Arbeidsinspectie. De taken blijven ongewijzigd, al zal er meer samenwerking zijn met de Europese Arbeidsinspectie. De Engelse naam is: Netherlands Labour Authority. Het meldnummer waar mensen een melding kunnen doen van een gevaarlijke situatie, onveilige arbeidsomstandigheden en arbeidsongevallen, verandert niet.

De Nederlandse Arbeidsinspectie controleert of werkgevers en werknemers zich houden aan de verschillende wetten, besluiten en regelingen op het terrein van arbeid. De Nederlandse Arbeidsinspectie voert gericht en onaangekondigd controles uit om te zorgen dat werkgevers de regels van de Arbowet naleven. Daarnaast zal de Nederlandse Arbeidsinspectie verder gaan met het onderzoeken van arbeidsongevallen. In november 2021 heeft de Nederlandse Arbeidsinspectie haar jaarplan 2022 gepresenteerd.

Deel dit artikel

(NI)BHV Nieuws

Iedere maand deelt NIBHV praktische tips, het laatste nieuws op het gebied van bhv en informatie over (nieuwe) cursussen, trainingen en producten.

Schrijf je nu direct in voor onze digitale nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vakbladveiligheid.nl

Vakbladveiligheid.nl is hét kennisplatform voor iedereen die verantwoordelijk is voor veiligheid op de werkvloer.

Meld je nu aan om elke maand op de hoogte gebracht te worden van de laatste artikelen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.