Event: VZBI Wedstrijddag I 11 april 2024 | Zoetermeer

Locatie: G4S Training & Safety, Radonstraat 100, 2718 TA Zoetermeer
Tijd: 08:00 tot en met het diner
Kosten: prijs per ingeschreven bhv-ploeg van vijf personen ( inclusief ploegleider) bedraagt € 750,-
Opdracht: 12 of 13 oefeningen met daarin elementen van (niet) spoedeisende eerste hulp, alarmeren en communiceren, ontruimen, beginnende brandbestrijding en theorie en/of vaardigheden.

Geschiedenis

De VZBI wedstrijddag heeft een lange geschiedenis. De Vereniging Zelfbescherming Bedrijven en Instellingen ontstond in 1957 als koepel voor bedrijfszelfbeschermingsorganisaties in de periode van de Koude Oorlog. Na de invoering van de Arbowet en de bijbehorende bhv-plicht voor bedrijven en instellingen, werd de VZBI een belangenvereniging voor Hoofden bedrijfshulpverlening. In de jaren 90 vond de vereniging dat er, net als bij de brandweer, ook voor de bhv-wereld een wedstrijdorganisatie moest komen. Met een wedstrijddag waar ploegen het op een sportieve wijze tegen elkaar opnemen met praktijkscenario’s die volgens ‘de regels’ moeten worden afgehandeld. Die wedstrijddag kwam er en de eerste wedstrijd werd gespeeld in 1998.

 

Sociale ontmoetingsdag bhv-teams

De VZBI wedstrijddag is een belangrijk jaarlijks treffen. Het is voor de teams niet alleen een moment om zichzelf langs de maatlat te leggen en te zien waar ze staan met hun vaardigheden en kennisniveau, maar ook een sociale ontmoetingsdag waar relaties worden bestendigd en kennis en ervaringen worden gedeeld. Mensen leren hier veel van de geboden praktijkscenario’s, maar ook van elkaar.

 

Ploegleider van het jaar 2024
Een speciaal element tijdens de wedstrijddag is het ‘ploegleidersscenario’, dat tijdens vorige edities in NIBHV in het leven is geroepen en zijn eigen prijstrofee heeft. De ploegleider is bij een bhv-inzet een cruciale schakel in de hulpverlening. Hij of zij moet de ploeg aansturen, de acties coördineren en adequaat informatie overdragen aan externe hulpverleners als die arriveren. De effectiviteit van zijn rol staat of valt met discipline en heldere communicatie. Hoe breng je een opdracht goed over op je team en hoe weet je mensen te motiveren? Vanuit dat belang heeft NIBHV een apart wedstrijdelement toegevoegd om ploegleiders gericht uit te dagen.

 

Doe mee voor de Ploegleider Award 2024!
Laat je vaardigheden zien en maak kans op deze prestigieuze prijs. Schrijf je nu in voor de Ploegleider van het Jaar 2024 Award en ga de uitdaging aan om je leiderschapskwaliteiten te tonen.

Doe mee voor de Ploegleider award 2024!

Ontmoet NIBHV

Tijdens het evenement staan onze collega’s voor je klaar in de centrale hal, met een speciale plek om jou te ontmoeten en met je te spreken. Leer meer over NIBHV.

Meld je aan met jouw bhv-team voor een leerzame en onvergetelijke ervaring!

 

Lees het verslag van de VZBI wedstrijddag 2023: Zwoegen en zweten op de wedstrijddag

Deel dit artikel

(NI)BHV Nieuws

Iedere maand deelt NIBHV praktische tips, het laatste nieuws op het gebied van bhv en informatie over (nieuwe) cursussen, trainingen en producten.

Schrijf je nu direct in voor onze digitale nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vakbladveiligheid.nl

Vakbladveiligheid.nl is hét kennisplatform voor iedereen die verantwoordelijk is voor veiligheid op de werkvloer.

Meld je nu aan om elke maand op de hoogte gebracht te worden van de laatste artikelen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.