Kwaliteitsborgingsysteem van onze bhv-instructeurs

De rol van een bhv-instructeur: Onderdeel van ons kwaliteitsborgingsysteem

De belangrijke rol van een bhv-Instructeur

Een goede bhv-instructeur is van onschatbare waarde, want zij vormen de kern van de kwaliteit van bhv-cursussen waar NIBHV voor staat. Het is hun taak om de meest recente inzichten op het gebied van veiligheid aan cursisten over te brengen.

Kwaliteitsborging in bhv-cursussen

Om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen en om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de bhv-sector, vereist NIBHV van geregistreerde instructeurs dat zij elke twee jaar zes uur nascholing van NIBHV volgen. Daarnaast moeten ze jaarlijks minstens drie keer een basiscursus of herhalingscursus bhv geven, waarbij de certificering van NIBHV vereist is.

Geselecteerde opleiders voor de opleiding tot NIBHV-Instructeur

Kwaliteitsborging is essentieel in ons werk. Daarom werkt NIBHV nauw samen met een select aantal opleiders die de opleiding tot NIBHV-instructeur mogen verzorgen. Dit zorgt voor een evenwicht tussen vraag en aanbod en waarborgt de consistentie in kwaliteit. Deze opleiders hebben jarenlange ervaring met NIBHV en worden voortdurend gecoacht en beoordeeld om onze visie op leren en didactische kennis te waarborgen.

Waarom niet elke opleider zich kan aanmelden

Kan elke opleider zich aanmelden om deze opleiding te verzorgen? Nee. Het begeleiden van NIBHV-opleiders die deze opleiding geven is een intensief proces dat maatwerk vereist. Wij houden momenteel de controle over de kwaliteit met deze selecte groep opleiders. Een versnippering over meerdere opleiders zou de kwaliteitsborging bemoeilijken. Onze huidige partners stellen ons in staat om aan de vraag te voldoen.

Opleiden tot NIBHV-Instructeur: Hoe werkt het?

Wil je jouw instructeurs opleiden tot NIBHV-instructeur? Neem gerust contact op met een van onze vijf erkende opleiders en examencentra. Het volgen van de volledige opleiding is sterk aanbevolen, want het draagt bij aan de kwaliteit en veiligheid die NIBHV nastreeft.