Bhv’ers – onmisbaar op de werkvloer

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Niet alleen op een bouw- of werkplaats, maar ook op kantoor. Dit zijn de (ni)bhv’ers die als eersten in actie komen bij een brand of ongeval en de werkvloer veilig houden. Zij zijn elke dag alert, zowel op het werk als daarbuiten.

Maak kennis, lees wat ze doen en wat hen motiveert.

Marjolein: “Door de bhv-opleiding weet ik nu wat ik moet doen. Als een situatie goed is verlopen, geeft dat een trots gevoel”

Daniel: “Ik werk in mijn studio regelmatig met meer mensen en wil daarom hulp kunnen verlenen indien dat nodig is”

Nilda: “Ik vind het fijn om mensen te helpen waar ik maar kan helpen. Bij een inzet is het wel belangrijk dat je altijd met 2 bhv’ers bent”

Koen: “Ik geef mijn werk een extra dimensie doordat ik bijdraag aan de veiligheid van collega’s en patiënten”

Martijn: “Ik vind het fijn dat ik de situatie, indien nodig veilig kan stellen en zorgen dat het bedrijf er morgen ook nog staat”

Marcello: “Ik ben lid van de vrijwillige brandweer, dus het is logisch dat ik met die kennis ook als bhv’er mijn collega’s kan helpen”

Edwin: “Onze 1.200 studenten moeten naar huis gaan zoals ze ’s morgens binnen gekomen zijn”

Gerard: “Iemands leven redden is een bijzondere ervaring waar ik nog dagelijks aan denk”

Meta: “Ik ben bhv’er omdat ik altijd let op het welbevinden van mensen”

Renske: “Als collega’s bewust zijn van het belang van een veilige bhv-organisatie zijn ze gemotiveerder zich hier met elkaar voor in te zetten”

Katja: “Ik vind het belangrijk om ons cultureel erfgoed, onze processen en de bezoekers van het museum te beschermen”

René: “Het allerergste vind ik dat als er wat gebeurt en er niemand is die handelt. Ik wil bij een incident alles van A tot Z goed kunnen afhandelen.”

Tom: “Belangrijk is om de praktische handelingen zoals iemand in een stabiele zijligging leggen of een reanimatie regelmatig te oefenen. Je moet je geheugen trainen.”