Trainers nascholing

De kwaliteit van de trainingen staat of valt met het niveau van de trainers. Wij hebben de trainers voor ons nascholingsprogramma dan ook met zorg geselecteerd. Ze komen allemaal uit het werkveld en hebben een ruime ervaring met trainingen. De trainingen bestaan uit een deel theorie, maar voor een groot deel ga je zelf aan de slag. Intervisie maakt een belangrijk onderdeel uit van de werkvorm.

Elke trainer is specialist op zijn vakgebied en het onderwerp van de betreffende training. Zij kennen het werkveld van instructeurs als geen ander. Bovendien gebruiken zij nieuwe specifieke methodieken en didactische werkvormen die elders niet aan bod komen.

 

De trainers

Paul Toonen

“Bij het ontwikkelen van les- en leerstof voor bedrijfsnoodorganisaties is mijn medische en brandweerachtergrond een meerwaarde; het helpt bij het zoeken naar maatwerk waarbinnen bedrijven, bhv’ers en instructeurs het beste uit zichzelf halen. Ik geloof dat dit maatwerk nóg beter geïmplementeerd moet worden. Als instructeur ben je daarbij van cruciaal belang. Samen met de andere trainers is het mijn doel om jou als instructeur krachtige didactische vaardigheden aan te leren, zodat je je werk nóg effectiever kunt uitvoeren. Het uitgangspunt daarbij: samenwerken en elkaar voorzien van positieve feedback.”

Ferry Baars

“Van bhv tot crisismanagement en alles daar tussenin: al sinds 2007 verzorg ik uiteenlopende veiligheidstrainingen. Het is mijn overtuiging dat de leerdoelen het ontwerp van de training bepalen, maar dat je doelgroep uiteindelijk bepaalt hoe je het samen gaat doen. Mijn interactieve trainingen koppelen daarom theorie aan praktijk, met genoeg oog voor humor en vanuit een energieke no-nonsense aanpak.”

 

Michel Toonen

“Ik verzorg al ruim vijftien jaar trainingen en train-de-trainersessies binnen de overheid, waarbij ik de laatste jaren de vorm centraal gesteld heb. Effectief trainen en opleiden is een module waarin ik je meeneem in hoe je snel praktijkgericht en contextrijk mensen kunt laten leren. Ik wil graag de uitdaging aangaan om met de instructeurs samen te sparren over hoe je je lessen nog beter vorm kunt geven door gefaseerd te werken, en welke rol jij daarbij vervult.”

 

Aaldrik Arends

“Diverse bedrijven en organisaties werken binnen hun bhv-organisatie met een ploegleider. Voor veel instructeurs vormen ploegleiders een lastige doelgroep. In de bijscholing ploegleider bied ik instructeurs handvaten aan voor het verzorgen van een passende training voor deze specifieke doelgroep. De training is hoofdzakelijk praktisch ingevuld en biedt voldoende aanknopingspunten om in verschillende organisaties te implementeren. Tijdens de training gaan we ook in op onderdelen die in andere NIBHV-trainingen aan de orde komen, zoals scenario’s en feedback geven.”

 

Guus van Leeuwen

“Als zelfstandig trainer ontwikkel ik nieuwe trainingen en verzorg ik maatwerktrainingen bij de diverse hulpverleningsdiensten, overheidsinstellingen en in het bedrijfsleven. Mijn trainingen zijn ervaringsgericht, respectvol confronterend en uitnodigend en bevatten gepaste humor. Mijn uitgangspunt is dat ik mensen wil laten zien dat ze tot meer in staat zijn dan ze zelf denken. In deze training laat ik zien wat de invloed is van houding, vorm gedrag en attitude op het leervermogen van de deelnemers. Voor jou als instructeur een mooie gelegenheid om buiten je kaders te kijken.”

 

Martijn Maas

“Vanaf de dag dat ik mijn opleiding in Wageningen heb afgerond ben ik al bezig met onderwijs. Als leraar en instructeur, maar ook als ontwikkelaar en beleidsmaker. Als ambtelijk secretaris van de NRR ligt mijn focus logischer wijs vooral op levensreddend handelen en Eerste Hulp. Ik ben er van overtuigd dat iemand alleen kan leren als hij daar op dat moment voor openstaat en zich veilig voelt. Wanneer cursisten in hun eigen context en een reële situatie worden geplaatst zullen zei dan ook makkelijker leren. Het is aan de instructeur om die situatie voor alle cursisten te creëren. Ik vind het enorm leuk om instructeurs te helpen zich de vaardigheden eigen te maken die daarvoor nodig zijn.”

 

Frank van der Laak

Frank van der Laak

“In de schijnbaar naadloze overgang naar nieuwe, alternatieve energiebronnen schuilen echter verborgen risico’s en onvoorziene uitdagingen. Gedurende mijn jarenlange reis ben ik tot het besef gekomen dat moderne energievormen een diepgaande impact hebben op bedrijfsprocessen, en dat niet iedere bedrijfshulpverlener zich hiervan bewust is. Innovatieve brandstoffen zoals CNG, LNG, waterstof en geavanceerde hoogvermogen accu’s zijn voor veel bedrijven nog onontgonnen terrein. Ik nodig je uit voor een openhartig gesprek om bewustzijn te creëren en bedrijven veiliger te maken in deze tijden van energietransitie. Samen zullen we de uitdagingen begrijpen, potentiële gevaren identificeren en strategieën ontwikkelen om proactief risico’s te minimaliseren.”

 

Martien JanssenMartien Janssen - Trainer NIBHV

Met een loopbaan van maar liefst 44 jaar binnen de veiligheidsregio heeft Martien een schat aan ervaring opgebouwd in de wereld van brandveiligheid en hulpverlening. Zijn betrokkenheid bij verschillende brandonderzoeken voor het NIPV (Nederlands Instituut Publieke Veiligheid) getuigt van zijn diepgaande kennis en expertise op dit gebied. Als opleider en trainer voor nieuwe manschappen en bevelvoerders binnen de brandweer draagt Martien actief bij aan de ontwikkeling van de volgende generatie brandweerprofessionals.

 

 

 

 

Bekijk nascholingsprogramma