Nascholing: Table Top

De Table Top is een goede manier om verschillende situaties en scenario’s door te lopen. Het is niet altijd mogelijk om een ontruimingsoefening te organiseren. Een Table Top-oefening biedt dan uitkomst voor bhv’ers om kennis en inzicht van incidentscenario’s te oefenen aan de hand van een interactieve werkvorm. Maar ook in combinatie met, of ter voorbereiding van de reguliere oefening en de jaarlijkse herhalingscursussen, kan elke bhv’er op deze manier voldoende oefening krijgen.

Aan de hand van het kenmerkenschema wordt een incidentscenario samengesteld wat past bij het bedrijf. Middels een plattegrond worden diverse fases van een incident doorlopen.

De nascholing Table Top

In deze nascholing leer je hoe je een Table Top-oefening samenstelt aan de hand van het kenmerkenschema. Je moet als bhv’er weten wat de kenmerken van jouw situatie zijn om op een veilige manier een bhv-inzet te doen. Zoals menskenmerken, gebouwkenmerken, brandkenmerken, inzetkenmerken en omgevingskenmerken. De trainer leert je hoe je een Table Top voorbereidt, uitvoert en evalueert.

Voor wie?

  • Instructeur brandbestrijding en ontruiming
  • Instructeur eerste hulp
  • Combi-instructeurs

Ook hoofden bhv en ploegleiders kunnen aansluiten en deze training als uitgangpunt gebruiken om hun eigen bhv-organisatie te trainen.

 

 

Het programma op hoofdlijnen

De nascholing bestaat uit een e-learning met een klassikale training (3 uur)

Het programma bestaat uit twee delen:

  • Allereerst log je in op de e-learning omgeving en volg je de theoretische inhoud van de nascholing.
  • Daarna volgt een klassikale training van 3 uur, waarin je de Table Top gaat samenstellen en stapsgewijs doorloopt.  Na deze training ben je goed in staat een effectieve een table- top te begeleiden.

Inhoud:

  • Uitleg Table Top
  • Groepsgewijs oefenen met een bestaand scenario onder begeleiding van de trainer
  • De rol van instructeur en evaluatievaardigheden
  • De vier fases van een incident doorlopen en op basis van Feedup, Feedback en Feedforward een oefening opnieuw opstarten.

De trainer coacht de instructeur en onderling worden de rollen gewisseld, zodat iedereen tijdens de training de kans krijgt om zich te verbeteren in de rol van instructeur.

 

Duur

Het doornemen van de e-learning kost maximaal 3 uur.

De praktijktraining (klassikaal) duurt 3 uur.

 

Kosten

Klassikale training: €115,- per dagdeel (maximaal 12 cursisten).

Dit is inclusief de e-learning.

 

Meld je aan voor de nascholing

Enthousiast geworden over dit programma? Meld je eenvoudig aan via het aanmeldformulier.

Nu aanmelden