Nascholing: Scenariotraining EH

Bij het NIBHV-lesmodel geloven we dat het ontwerpen en toepassen van eerste hulp-scenario’s in cursussen en trainingen van essentieel belang is. Deze fase vormt het kloppende hart van de gehele competentie, waar kennis, vaardigheden en houdingaspecten samenkomen.

Onze nascholing is specifiek ontworpen om instructeurs te ondersteunen bij het creëren en begeleiden van scenario’s volgens een systematische aanpak. We streven ernaar om je vaardigheden als instructeur verder te ontwikkelen, zodat je een completere en nog effectievere instructie kunt bieden aan je cursisten.

Tijdens deze training helpen wij je bij het opzetten en begeleiden van scenario’s die de leerervaring van je cursisten maximaliseren.

 

Het programma op hoofdlijnen

Scenario’s voorbereiden, uitvoeren en evalueren

Gedurende deze nascholing doorlopen we het gehele proces, van voorbereiding tot en met evaluatie, waarbij we de nadruk leggen op praktische toepassing en interactie. We moedigen actieve betrokkenheid aan door regelmatig in kleine groepjes te werken, terwijl we de waardevolle inzichten ook klassikaal bespreken.

Een centrale focus ligt op de rol van de instructeur als coach en facilitator van het leerproces, waarbij we ons richten op het creëren van een realistische context voor de cursisten. Om dit te bereiken, zullen we gebruikmaken van drie krachtige coaching tools: Feed up, Feed back en Feed forward. Deze benaderingen zijn erop gericht om het zelfreflecterend vermogen van de cursisten verder te vergroten, waardoor ze hun eigen prestaties kunnen verbeteren en ontwikkelen.

Voor een optimale leerervaring is deze nascholing gepland op een oefencentrum, waardoor deelnemers daadwerkelijk kunnen oefenen met de uitvoering en evaluatie van de scenario’s. Dit geeft jou de kans om je vaardigheden in een praktische en realistische omgeving te versterken.

Voor wie?

Instructeurs eerste hulp

 

Trainer

De nascholing wordt geleid door een deskundige trainer met ruime ervaring in dit vakgebied.

Duur

De nascholing duurt één dagdeel van 3,5 uur.

 

Kosten

Klassikale training; €115,-

 

Meld je aan voor de nascholing

Pak deze kans om je competenties op het gebied van eerste hulp instructie verder aan te scherpen. Meld je eenvoudig aan via het aanmeldformulier.

Nu aanmelden