Nascholing: Rookverspreiding

Deze nascholing biedt je de mogelijkheid om je kennis en vaardigheden te verdiepen en je vertrouwd te maken met de recente ontwikkelingen op het gebied van rookverspreiding en gerelateerde aspecten van bedrijfshulpverlening.

 

Het programma op hoofdlijnen

 1. Waarom heeft het NIBHV specifieke keuzes gemaakt voor de les- en leerstof voor bhv’ers, gebaseerd op het recente rookverspreidingsonderzoek van het Nederlands Instituut voor Fysieke Veiligheid (NIPV)?
  • Leer over de bevindingen van het NIPV-onderzoek en begrijp de implicaties ervan voor bhv-training en -praktijken.
 2. Verkenning van praktijkvoorbeelden uit het rookverspreidingsonderzoek
  • Krijg inzicht in reële situaties en casestudies om de impact van rookverspreiding op evacuatie- en reddingsoperaties te begrijpen.
  • Leer effectieve strategieën en oplossingen op basis van de onderzoeksresultaten.
 3. Richtlijnen volgens het Bouwbesluit (BBL) voor het gebruik van liften bij ontruimingen
  • Ontdek de specifieke voorschriften en procedures met betrekking tot het gebruik van liften tijdens evacuaties volgens het BBL.
  • Begrijp de voor- en nadelen van het gebruik van liften tijdens noodsituaties en leer de juiste veiligheidsmaatregelen.
 4. Veranderingen in automatische meldingen in relatie tot bhv en de meldkamer
  • Breng je kennis up-to-date over de recente ontwikkelingen op het gebied van automatische meldingen.
  • Ontdek hoe deze veranderingen de rol van bhv’ers en meldkamers beïnvloeden en leer de nieuwe procedures en communicatieprotocollen.

Voor wie?

Bhv-instructeurs

Trainer

De nascholing wordt verzorgd door een ervaren professional op het gebied van rookverspreiding en bhv die betrokken is geweest bij de onderzoeken. Je leert van de expert je praktische vaardigheden aan te scherpen in een interactieve omgeving.

Duur

De nascholing duurt één dagdeel van drie uur.

Kosten

Klassikale training; €115,- per dagdeel.

 

Meld je aan voor de nascholing

Wij hopen van harte dat we je weten te enthousiasmeren met ons programma. Meld je eenvoudig aan via het aanmeldformulier.

Nu aanmelden