Nascholing: Effectief opleiden en oefenen

Van instructeur naar coach: in deze training leer je hoe je effectief kan opleiden door instructie, rollenspellen en scenario’s met elkaar te verbinden en in een contextrijke omgeving te zetten. Voor elke instructeur die zijn trainingen interessanter en effectiever wil maken!

In deze training draait alles om adaptief leren: het tegemoetkomen aan de verschillen in onderwijsbehoeften bij cursisten.

 

Het programma op hoofdlijnen

Als instructeur krijg je in deze 3 uur durende training didactische werkvormen aangereikt die waardevol zijn om bhv’ers effectiever te trainen. Hierbij ligt veel nadruk op jouw rol als coach en op het creëren van een realistische onderwijs- setting voor cursisten.

In de training leer je gebruik te maken van de drie zogenoemde Feeds; Feedup, Feedback en Feedforward. Dit is een methode voor een instructeur om de cursist na te laten denken over wat en hoe hij wil leren. Doel: het zelflerend vermogen van de cursist vergroten.

Deze nascholing wordt op een oefencentrum gepland, omdat de training op praktische wijze wordt ingevuld door de trainer. Voor de theoretische invulling van de training maken we gebruik van onderdelen van het kennisdocument Bewust omgaan met (brand)risico’s. Daarnaast is er veel aandacht voor praktijkgericht werken in een realistische omgeving.

 

Duur

De nascholing duurt één dagdeel van drie uur.

 

Kosten

Klassikale training; €115,- per dagdeel.

 

Meld je aan voor de nascholing

Wij hopen van harte dat we je weten te enthousiasmeren met ons programma. Meld je eenvoudig aan via het aanmeldformulier.

Nu aanmelden