Nascholing: Alternatieve energievormen

Deze nascholing richt zich op een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot alternatieve energievormen, die van vitaal belang zijn in onze moderne samenleving. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de lithium- ion batterijen in de werkomgeving.

Tijdens deze nascholing zullen er interactieve workshops, praktijkoefeningen en casestudies plaatsvinden om de theoretische kennis om te zetten in praktische vaardigheden. Je krijgt de kans om te netwerken en ervaringen uit te wisselen met andere NIBHV-instructeurs, wat een waardevolle aanvulling is op je professionele ontwikkeling.

 

Het programma op hoofdlijnen

  1. Gevaren van lithium-ion batterijen en opslag volgens PGS 37
    Leer over de specifieke risico’s en veiligheidsprocedures met betrekking tot lithium-ion batterijen die steeds vaker worden gebruikt in diverse toepassingen. Ontdek de belangrijke richtlijnen van PGS 37 voor veilige opslag en behandeling van deze batterijen.

 

  1. De rol van de NIBHV- instructeur als adviseur bij opdrachtgevers
    Ontdek de belangrijke rol die je als NIBHV-instructeur speelt bij het adviseren van opdrachtgevers op het gebied van bedrijfshulpverlening. Leer effectieve communicatiestrategieën, identificeer de behoeften van je opdrachtgevers en leer hoe je passende bhv-oplossingen kunt bieden.

 

  1. Bewustwording van gevaren en handelingsperspectief bij vrijkomen van giftige gassen en dampen
    Vergroot je bewustzijn van de gevaren en risico’s van het vrijkomen van giftige gassen en dampen van lithium-ion batterijen in werkomgevingen. Leer hoe je als instructeur je cursisten snel en adequaat kunt leren hoe te handelen om de veiligheid van medewerkers te waarborgen en daardoor mogelijke schade en risico’s te beperken.

 

  1. Bewustwording van de uitdagingen van alternatieve brandstoffen volgens ISO 17840 : Verken de verschillende soorten alternatieve brandstoffen die bedrijven kunnen gebruiken en begrijp welke preventieve maatregelen essentieel zijn voor een veilige werkomgeving. Leer hoe je risico’s kunt identificeren, evalueren en beheersen bij het omgaan met alternatieve brandstoffen.

 

Voor wie?

Bhv-instructeurs

Trainer

De nascholing wordt geleid door een deskundige trainer die ruime ervaring heeft in dit vakgebied.

Duur

De nascholing duurt één dagdeel van drie uur.

Kosten

Klassikale training; €115,- per dagdeel.

 

Meld je aan voor de nascholing

Mis deze waardevolle kans niet om je kennis en vaardigheden op het gebied van alternatieve energievormen te vergroten. Meld je eenvoudig aan via het aanmeldformulier.

Nu aanmelden