Webinar nieuwe Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp

14 september 19.00 – 20.30 uur
Voor Instructeurs eerste hulp

Vanaf 17 juni gelden de nieuwe Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2021 (NREH). Deze richtlijnen vervangen de richtlijnen voor eerste hulp uit 2016. De NREH bieden duidelijke instructies en eenduidige handelingsperspectieven voor eerstehulpverleners. De richtlijnen zijn vastgesteld door een onafhankelijk, medische werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van medische beroepsverenigingen die relevant zijn voor de eerste hulp. Daardoor sluit de eerste hulp goed aan op de professionele zorgverlening en krijgen slachtoffers na een ongeluk en bij ziekte de beste zorg.

Een van de aanpassingen betreft de instructies voor het inschakelen van professionele hulp. In nauw overleg met de huisartsen- en ambulancezorg is vastgelegd wie wanneer het best gebeld kan worden. Daarbij is het niet erg als een eerstehulpverlener 112 belt wanneer achteraf blijkt dat de situatie eigenlijk vraagt om advies van een huisarts.

Een andere wijziging is de classificatie van brandwonden. In Nederland is vooral de classificatie in graden bekend, maar internationaal wordt dit nauwelijks gebruikt. De termen ‘tweedegraads’ en ‘derdegraads’ brandwonden zijn vervangen door ‘gedeeltelijke’ en ‘volledige’ verbrandingen van de huid. De aangepaste benaming sluit beter aan bij de internationale terminologie.

Andere belangrijke aanvullingen zijn de hulpverlening bij flauwte en de hulpverlening bij bloedingen.

Het opstellen van de nieuwe richtlijnen is een initiatief van Het Nederlandse Rode Kruis, Het Oranje Kruis, het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening en de Nederlandse Reanimatie Raad. Speciaal voor EHBO-instructeurs en instructeurs eerste hulp organiseren de initiatiefnemers een webinar over de nieuwe Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp.

Datum en tijd: 14 september 19.00 – 20.30 uur
Plaats: Online
Voor wie: Instructeurs eerste hulp

Meer informatie en aanmelden

 

Deel dit artikel

(NI)BHV Nieuws

Iedere maand deelt NIBHV praktische tips, het laatste nieuws op het gebied van bhv en informatie over (nieuwe) cursussen, trainingen en producten.

Schrijf je nu direct in voor onze digitale nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vakbladveiligheid.nl

Vakbladveiligheid.nl is hét kennisplatform voor iedereen die verantwoordelijk is voor veiligheid op de werkvloer.

Meld je nu aan om elke maand op de hoogte gebracht te worden van de laatste artikelen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.