Vacature opleidingskundig / L&D ontwikkelaar

Het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV) is op zoek naar een opleidingskundig / L&D ontwikkelaar (0,5 fte).

Wil jij bij het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV) aan de slag om onze producten en (consultancy)diensten verder te verbeteren? Lees verder en solliciteer!

Wat ga je doen?

Als opleidingskundig / L&D ontwikkelaar draag je bij aan de missie van NIBHV om de kwaliteit van de bedrijfshulpverlening in Nederland te blijven verbeteren door kennis en vaardigheden te vergroten en te delen.  Dit doe je door samen met onze klanten, de opleiders en instructeurs, producten en diensten te ontwikkelen op het gebied van bhv, brandbestrijding, ontruiming, eerste hulp, arbeidsveiligheid en didactiek. Om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het veld ben je regelmatig op pad. Je hebt veel contact met onze klanten en samenwerkingspartners om je te laten informeren, te adviseren en op te leiden.

Je richt je daarbij op de volgende thema’s:

 • Praktijkonderzoek en didactiek

Je draagt bij aan het doorontwikkelen van de NIBHV-visie op leren en adviseert de organisatie over de lange termijnontwikkelingen en aandachtsgebieden. Dit doe je op basis van je contacten met opleiders, instructeurs en experts. Je voorziet de interne organisatie en klanten van onafhankelijk advies en bent een klankbord. Je initieert samen met opleiders en instructeurs en/of voert zelf, pilots uit ter onderbouwing van productontwikkeling.

 • Ontwikkeling en bewaking van les, leerstof en examenvereisten

Je ontwikkelt in samenwerking met (externe) deskundigen (analoge en) digitale les- leerstof en examenvereisten voor de klanten van NIBHV. Je bewaakt hierbij de kwaliteit en actualiteit van het NIBHV-portfolio (producten en diensten). Je hebt een duidelijke visie op blended learning, kijkt naar de middelen die er nu zijn en hoe de toekomst (onder andere met ontwikkelingen op het gebied van AR/VR of adaptief leren) eruit zal zien. Ook bewaak je de opleiding, oefening, instructiemethoden, leermiddelen, examens en begeleid je de examenadviescommissie hierin.

 • Kennis en netwerk

Je zorgt dat je goed op de hoogte bent en blijft van (inter)nationale wet- en regelgeving en inhoudelijke ontwikkelingen op het gebied van bedrijfshulpverlening en (arbeids)veiligheid, didactische innovatie en digitalisering. Je verkrijgt en deelt je kennis onder andere door het initiëren en onderhouden van relevante in- en externe netwerken. Denk hierbij aan opleiders, instructeurs en experts.

 • Training en advies

Je geeft trainingen aan opleiders en instructeurs. Je levert een bijdrage aan voorlichting over de opleidingen, examenmethodieken en instructiemateriaal. Je adviseert en ondersteunt hierbij op het gebied van toetsing en didactiek. Ook adviseer je over en draag je bij aan de kwaliteitsborging van NIBHV producten en diensten. Je geeft input voor publicaties, de website en het online kennisplatform van de organisatie.

Wie ben jij?

Ontwikkeling en leren loopt als een rode draad door jouw leven. Je bent voortdurend op zoek naar nieuwe relevante kennis en ontwikkelingen en weet deze ook op een praktische wijze bij bv. trainingen en presentaties in te zetten. Je bent ondernemend, proactief, vindt het leuk om veel op pad te zijn en je bent goed in staat om zelfstandig te werken. Je presenteert jezelf makkelijk in grote groepen en legt snel contacten. Je vervult graag een rol als ambassadeur van de organisatie. Verder herken je jezelf in (een groot deel van) het volgende:

 • ervaring in het domein eerste hulp en/of brandbestrijding en/of arbeidsveiligheid;
 • ruime kennis en ervaring met het (ontwikkelen en geven van) online-, blended- en klassikale trainingen;
 • ruime kennis en ervaring met het vertalen van de markt-behoeften naar digitale les- en leermiddelen;
 • ruime kennis en ervaring met het ontwikkelen en werken in digitale leeromgevingen;
 • digitaal zeer vaardig;
 • opleidingsniveau: minimaal HBO;
 • opleidingsrichting: Opleidingskunde / L&D of vergelijkbaar;
 • goed in woord en geschrift: Nederlands en Engels;
 • een echte netwerker en communicatief zeer vaardig;
 • in bezit van een rijbewijs en bij voorkeur ook eigen vervoer.

Wat bieden wij?

Als opleidingskundig / L&D ontwikkelaar bij NIBHV kom je terecht in een gezonde, informele en platte organisatie. Met 22 collega’s vormen we een hecht en divers team. Iedereen heeft zijn eigen specialisatie, hierdoor is er veel ruimte voor zelfstandigheid en voor eigen initiatief. Er is een prettige werksfeer waarin er tijd en aandacht voor elkaar is. Niet alleen tijdens het werk maar ook tijdens gezellige jaarlijkse uitjes en de maandelijkse lunch met het O&A team. We werken in een mooi kantoor in Rotterdam met fijne transparante werkplekken maar er is ook veel ruimte voor flexibiliteit en thuiswerken. De verdeling bepaal je zelf, waarbij je uit kan gaan van minimaal 1 kantoordag waarin we overleggen en afspraken plannen.

De salarisvoorwaarden zijn prima. We hebben een 36-urige werkweek en de inschaling is schaal 9 of 10 (afhankelijk van ervaring), conform de cao Rijk. Daarnaast ontvang je een 13e maand, reiskostenvergoeding, mobiele telefoon/laptop van de zaak en er is een goede pensioenregeling.

Over NIBHV

Het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening is hét kennisinstituut voor bedrijfshulpverlening. Wij hebben een uniek systeem voor kwaliteitsborging ontwikkeld en bieden onafhankelijke certificering en uitmuntende les- en leerstof. Het NIBHV-certificaat is een garantie voor de werkgever dat zijn bhv’er de bhv-taken goed kan uitvoeren.

NIBHV is opgericht in 1999 door het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV, de landelijke ondersteuningsorganisatie voor de veiligheidsregio’s en hun veiligheidspartners) en Het Oranje Kruis (de organisatie voor onafhankelijke certificeringen op het gebied van EHBO) en gevestigd in Rotterdam. Inhoudelijk worden we nog altijd gevoed door deze instanties.

De missie van NIBHV is het bevorderen van veiligheid op het werk en het zorgen voor een veilige werkomgeving. Een goede bhv is daarbij uiteraard essentieel. Als kennisinstituut zetten we onze expertise daarom op meerdere manieren in om de kwaliteit van de bedrijfshulpverlening in Nederland steeds verder op te hogen. Door (blijvend) kennis te delen (zoals via vakbladveiligheid.nl) en door aantrekkelijke en uitgekiende leerconcepten te ontwikkelen op het gebied van bhv, brandbestrijding, eerste hulp en arbeidsveiligheid, vergroten we het risicobewustzijn en stimuleren we veilig gedrag. Onze kennis is daarbij altijd gebaseerd op wetenschappelijk inzichten en de laatste wet- en regelgeving én op expertise uit de praktijk.

We…..

 • bieden onafhankelijke toetsing en certificering;
 • ontwikkelen en verkopen uitstekende les- en leerstof;
 • ontwikkelen kennisdocumenten, zoals handreikingen en visiestukken;
 • delen hulpmiddelen, stappenplannen, white papers en kennisartikelen waar bedrijven, organisaties en opleiders direct mee aan de slag kunnen;
 • borgen de kwaliteit van instructeurs door nascholingen met nieuwe kennis;
 • verzorgen de website Vakbladveiligheid.nl; hét kennisplatform voor iedereen die geïnteresseerd is in veiligheid op de werkvloer;
 • verzorgen masterclasses en webinars;
 • delen inspirerende voorbeelden;
 • beantwoorden vragen en geven advies over bhv.

Praktische informatie en procedure

Ben je enthousiast geworden? En denk je met jouw kennis, ervaring en talenten een mooie bijdrage aan onze organisatie te kunnen leveren?

Dan ontvangen we je motivatie en curriculum vitae graag via B&T, ter attentie van Alice Fischer onder vermelding van vacaturenummer 20220145.

Wil je nog meer weten over onze organisatie of heb je nog vragen over de vacature? Dan kun je terecht op www.nibhv.nl of contact opnemen met Alice Fischer.

We zien je reactie graag uiterlijk 16 januari 2023 tegemoet.

 

Deel dit artikel

(NI)BHV Nieuws

Iedere maand deelt NIBHV praktische tips, het laatste nieuws op het gebied van bhv en informatie over (nieuwe) cursussen, trainingen en producten.

Schrijf je nu direct in voor onze digitale nieuwsbrief.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vakbladveiligheid.nl

Vakbladveiligheid.nl is hét kennisplatform voor iedereen die verantwoordelijk is voor veiligheid op de werkvloer.

Meld je nu aan om elke maand op de hoogte gebracht te worden van de laatste artikelen:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.