Iedereen ontruimer

Vaak zien we dat het aantal geschoolde ontruimers wordt uitgebreid. Bij een ontruiming is de kennis van alle medewerkers van vitaal belang. Onvoldoende kennis kan leiden tot onbedoelde risico’s, zoals het openen van brandwerende deuren, waardoor rook zich verspreidt en zowel medewerkers als anderen in gevaar brengt.

Daarom heeft NIBHV e-learning voor ontruiming ontwikkeld. Onze interactieve cursus bevat animaties en video’s die het handelingsperspectief van de bhv’er verduidelijken, evenals de gevaren van rookverspreiding.

 

Geef al je collega’s de kans om actief bij te dragen aan een ontruiming door middel van onze korte e-learning over ontruimingsprocedures. Bekijk onze demo en vraag een op maat gemaakte oplossing aan via het contactformulier hieronder.

Na afronding van de e-learning en de praktijkcursus, ontvangen deelnemers een erkend certificaat van NIBHV. Dit certificaat bevestigt niet alleen hun bekwaamheid, maar draagt ook bij aan de algehele veiligheidscultuur binnen jouw bedrijf.

Investeer in de veiligheid van jouw team en verbeter de paraatheid in noodsituaties. Bekijk de demo van onze nieuwe ontruimingscursus en schrijf je vandaag nog in bij een van onze opleiders.

7 Redenen waarom alle medewerkers opgeleid moeten worden tot ontruimer

Ontdek waarom het investeren in het opleiden van alle medewerkers tot ontruimers talrijke voordelen met zich meebrengt voor jouw organisatie.

  • Snellere reactietijd bij noodsituaties: In noodsituaties is tijd cruciaal. Wanneer alle medewerkers getraind zijn als ontruimers, kunnen ze onmiddellijk actie ondernemen zonder te wachten op specifiek getraind personeel. Dit kan levens redden en de schade beperken.
  • Vermindering van paniek en stress: Onverwachte noodsituaties kunnen paniek en stress veroorzaken bij medewerkers die niet getraind zijn in noodevacuatieprocedures. Door iedereen op te leiden als ontruimer kunnen angst en onzekerheid worden verminderd, waardoor een gecontroleerdere en efficiëntere ontruiming mogelijk is.
  • Efficiëntere samenwerking: Bij een noodsituatie is het essentieel dat alle medewerkers goed samenwerken. Door alle medewerkers te trainen als ontruimers, worden communicatie en samenwerking gestroomlijnd, wat resulteert in een effectievere noodevacuatie.
  • Verhoogde veerkracht en flexibiliteit: In situaties waarin het aantal beschikbare bhv’ers mogelijk ontoereikend is voor de omvang van de noodsituatie, kunnen getrainde medewerkers als aanvulling fungeren om de ontruiming soepel te laten verlopen.
  • Verhoogde betrokkenheid van werknemers: Het bieden van training en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling kan de betrokkenheid en loyaliteit van werknemers vergroten. Medewerkers kunnen zich gewaardeerd voelen omdat ze een belangrijke rol spelen in de veiligheid van het bedrijf en hun collega’s.
  • Versterking van bedrijfsimago: Bedrijven die investeren in de veiligheid en het welzijn van hun werknemers worden vaak positief gezien door klanten, investeerders en de bredere gemeenschap.

Het opleiden van alle medewerkers als ontruimers investeert in werknemersveiligheid en verbetert noodsituatie-efficiëntie. Het voldoet aan de wet- en regelgeving (De Nederlandse Arbeidsinspectie (zie aandachtspunten), versterkt het bedrijfsimago en vergroot de algehele veerkracht.

 

Deel dit artikel

Vraag hier meer informatie aan over maatwerk ontruimingsoplossingen

(NI)BHV Nieuws

Iedere maand deelt NIBHV praktische tips, het laatste nieuws op het gebied van bhv en informatie over (nieuwe) cursussen, trainingen en producten.

Schrijf je nu direct in voor onze digitale nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vakbladveiligheid.nl

Vakbladveiligheid.nl is hét kennisplatform voor iedereen die verantwoordelijk is voor veiligheid op de werkvloer.

Meld je nu aan om elke maand op de hoogte gebracht te worden van de laatste artikelen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.