Groeiende belangstelling voor NIBHV Keurmerk

Rond 65 veiligheidsopleiders behaalden tot nu toe het NIBHV Keurmerk. Nog eens 10 opleiders vroegen inmiddels een erkenningsaudit aan en bevinden zich daarmee in het voorportaal van Keurmerk-toekenning. En dat is goed nieuws voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een veiligheidsopleider die heeft aangetoond te voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Om de kwaliteit van veiligheidscursussen over de gehele linie te borgen, lanceerde NIBHV begin 2018 zijn vernieuwde Keurmerk: een onafhankelijk kwaliteitsstempel voor ambitieuze aanbieders van veiligheidscursussen. Keurmerkopleiders moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden om een aanvraag in te kunnen dienen. Vervolgens zorgen we, via audits en praktijkbezoeken door onafhankelijke auditors, voor borging van de kwaliteit van de Keurmerkopleiders.

Inmiddels kenden we het Keurmerk officieel toe aan 65 opleiders. Bovendien vroegen tot nu toe tientallen opleiders een Keurmerk-erkenningsaudit aan. Zij krijgen binnenkort bezoek van een onafhankelijke auditor en kunnen daarna hopelijk ook het NIBHV Keurmerk-bord aan de gevel bevestigen.

Strenge audit

Tijdens de erkenningsaudit worden opleiders langs een strenge meetlat gelegd en beoordeeld op de onderdelen kwaliteitszorg, leeromgeving, didactische kwaliteit, voorzieningen en toetsing. De ervaringen tot nu toe leren dat de kwaliteit van de beoordeelde opleiders over de gehele linie hoog ligt. Verbeterpunten hebben vaak vooral betrekking op het goed schriftelijk vastleggen van procedures, zoals voor de jaarlijkse evaluatiegesprekken met instructeurs. Opleiders krijgen op deze en andere punten gerichte aanwijzingen voor verbetering mee. De insteek is dat zij, na aanpassing, alsnog in aanmerking komen voor toekenning van het Keurmerk.

Handige infographic

Cursussen van Keurmerk-opleiders zijn inhoudelijk op orde en up-to-date, worden verzorgd door kundige, bevoegde instructeurs, en omvatten examinering volgens het NIBHV-certificeringsreglement. Om de opbrengsten van het NIBHV Keurmerk voor bedrijven in één oogopslag inzichtelijk te maken, maakten we de volgende handige infographic.

Deel dit artikel

(NI)BHV Nieuws

Iedere maand deelt NIBHV praktische tips, het laatste nieuws op het gebied van bhv en informatie over (nieuwe) cursussen, trainingen en producten.

Schrijf je nu direct in voor onze digitale nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vakbladveiligheid.nl

Vakbladveiligheid.nl is hét kennisplatform voor iedereen die verantwoordelijk is voor veiligheid op de werkvloer.

Meld je nu aan om elke maand op de hoogte gebracht te worden van de laatste artikelen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.