Een nieuw, onafhankelijk kwaliteitsstempel voor ambitieuze aanbieders van veiligheidscursussen: op 1 januari 2018 lanceerde NIBHV officieel het nieuwe NIBHV Keurmerk. Inmiddels vroegen al ruim 60 opleiders het nieuwe Keurmerk aan.

Het nieuwe NIBHV Keurmerk vervangt het ‘oude’ keurmerk. Dat doen we, omdat in de afgelopen tien jaar nieuwe inzichten zijn ontstaan over kwaliteit. Ook leggen we als NIBHV nóg meer dan voorheen de nadruk op de kwaliteit van opleiders.

Ultieme kwaliteitsgarantie

Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk moeten opleiders voldoen aan strenge toelatingseisen. Ook worden ze, na toekenning van het Keurmerk, regelmatig gecontroleerd tijdens audits en praktijkbezoeken. Daarmee is het NIBHV Keurmerk de ultieme garantie voor kwaliteit. Werkgevers die kiezen voor een Keurmerkopleider, kiezen voor een veiligheidscursus die inhoudelijk up-to-date is en die wordt verzorgd door kundige, bevoegde instructeurs.

Nieuwe inzichten over kwaliteit

Bewust veilig werken is van levensbelang voor bedrijven en organisaties en hun medewerkers. Vanuit die grondgedachte levert NIBHV met het nieuwe Keurmerk een belangrijke bijdrage aan veiligheid op de werkvloer, vindt NIBHV-directeur Koos Pulleman. “Met dit onafhankelijke, volledig geactualiseerde Keurmerk bieden we opleiders de kans om zich te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie, terwijl we tegelijkertijd over de gehele linie de kwaliteit van de veiligheidscursussen in Nederland verhogen. En daar vaart uiteindelijk iederéén wel bij; in de eerste plaats alle mensen die zich verzekerd weten van een veilige werkomgeving.”

Lees meer op onze Keurmerk-pagina

Keurmerkopleider worden?

Wil je ook worden opgenomen in het Keurmerkregister? Stuur dan een mail naar keurmerk@nibhv.nl

Deel dit artikel