Ik werk veilig

De bhv’er: onmisbaar op élke werkvloer

De Nederlandse werkvloer is relatief veilig. Maar áls er iets gebeurt, is het een geruststellende gedachte dat je kunt terugvallen op mensen die weten wat ze doen.

Vanuit die gedachte werkt NIBHV continu aan de campagne ‘Ik werk veilig’. Hiermee willen we werkgevers en werknemers bewust maken van het belang van een goede bedrijfshulpverlening. Want juist de bhv’er kan in die eerste, zo belangrijke minuten na een calamiteit of ongeval het verschil maken tussen leven en dood.

 

Bhv’ers: collega’s die schade kunnen beperken en zelfs levens redden

Dagelijks staan er getrainde bedrijfshulpverleners klaar om directe ondersteuning te bieden wanneer er zich een onverhoopte situatie op het werk voordoet.

Bedrijfshulpverleners zijn geen superhelden. Maar gewone mensen van vlees en bloed die onze werkvloeren veilig houden, getraind om het hoofd koel te houden én die ervoor zorgen dat, voordat hulpdiensten arriveren, er geen onnodige slachtoffers vallen.

 

NIBHV zet échte bhv’ers in the picture. Deze galerij wordt regelmatig aangevuld met bhv- helden uit de praktijk.

Werkgevers die interesse hebben in de campagne, kunnen bij ons de campagneposter bestellen. Hang ‘m op in het bedrijfsrestaurant, bij de koffieautomaat of in het printerhok. En ga met je medewerkers in gesprek over het belang van een goede bedrijfshulpverlening binnen je bedrijf of organisatie.

Ben jij een bhv’er of hebben jullie een bhv’er die op een positieve manier in beeld moet komen? Meld je aan om mee te doen aan de campagne!

 

De gezichten achter de bhv van de Universiteit Utrecht

Bij de Universiteit Utrecht, de op één na grootste universiteit van Nederland, werken zo’n 1200 bedrijfshulpverleners. Zij zijn opgeleid om in actie te komen bij incidenten of calamiteiten binnen de onderwijsinstelling. In deze video vertellen een aantal NIBHV gecertificeerde bhv’ers van de UU waarom zij bedrijfshulpverlener zijn geworden en wat hun werk precies inhoudt.

Bekijk video

 

Wij helpen je graag

Het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening is hét kennisinstituut voor bedrijfshulpverlening. Met een uniek kwaliteitsborgingssysteem, onafhankelijke certificering en uitmuntende les- en leerstof. Het NIBHV-certificaat is een garantie voor de werkgever dat zijn bhv’er de bhv-taken goed kan uitvoeren.

Het neerzetten van een goede adequate bhv-organisatie is een kwestie van maatwerk. Nadenken over risico’s en manieren om die zo goed mogelijk in te dammen.

NIBHV kan je helpen met tal van hulpmiddelen, zoals les- en leermateriaal, handige naslagwerken en onafhankelijk advies.

Ook helpen we je bij het vinden van een goede veiligheidscursus voor jouw medewerkers. Ons onafhankelijke NIBHV Keurmerk biedt je de garantie van een up-to-date opleiding die voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen in Nederland.

Heb je als organisatie of persoon interesse in bhv? Of wil je een veiligheidscursus bedrijfshulpverlening doen?
Vraag hieronder meer informatie aan.

 

Vraag meer informatie aan: