Ik werk veilig voor jou – bhv campagne

De bhv’er: onmisbaar op élke werkvloer

De Nederlandse werkvloer is relatief veilig. Maar áls er iets gebeurt, is het een geruststellende gedachte dat je kunt terugvallen op mensen die weten wat ze doen.

Vanuit die gedachte werkt NIBHV continu aan de campagne ‘Ik werk veilig voor jou’. Hiermee willen we werkgevers en werknemers bewust maken van het belang van een goede bedrijfshulpverlening. Want juist de bhv’er kan in die eerste, zo belangrijke minuten na een calamiteit of ongeval het verschil kunnen maken tussen leven en dood.

Bhv’ers: hele gewone helden

Bedrijfshulpverleners zijn geen superhelden. Maar gewone mensen van vlees en bloed die onze werkvloeren veilig houden, die getraind zijn om het hoofd koel te houden én die ervoor zorgen dat er geen onnodige slachtoffers vallen.

De komende tijd zetten we een serie échte bhv’ers in the picture. Deze lijst wordt regelmatig aangevuld met bhv helden uit de praktijk.

Werkgevers die interesse hebben in de campagne, kunnen bij ons de campagneposter bestellen. Hang ‘m op in het bedrijfsrestaurant, bij de koffieautomaat of in het printerhok. En ga met je medewerkers in gesprek over het belang van een goede bedrijfshulpverlening binnen je bedrijf of organisatie.

Ben jij een bhv’er of hebben jullie een bhv’er die op een positieve manier in beeld moet komen? Meld je aan om mee te doen aan de campagne!
 

De gezichten achter de bhv van de Universiteit Utrecht

Bij de Universiteit Utrecht, de op één na grootste universiteit van Nederland, werken zo’n 1200 bedrijfshulpverleners. Zij zijn opgeleid om in actie te komen bij incidenten of calamiteiten binnen de onderwijsinstelling. In deze video vertellen een aantal NIBHV gecertificeerde bhv’ers van de UU waarom zij bedrijfshulpverlener zijn geworden en wat hun werk precies inhoudt.

Bekijk video

 

Wij helpen je graag

Het opzetten van een goede bhv-organisatie kan een behoorlijke uitdaging zijn. Als onafhankelijke ‘partner in veiligheid’ ondersteunen we je daarom met tal van hulpmiddelen, zoals les- en leermateriaal, handige naslagwerken en onafhankelijk advies.

Ook helpen we je bij het vinden van een goede veiligheidscursus voor jouw medewerkers. Ons onafhankelijke NIBHV Keurmerk biedt je de garantie van een up-to-date opleiding die voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen in Nederland.

Heb je als organisatie of persoon interesse in bhv? Of wil je een veiligheidscursus bedrijfshulpverlening doen?
Vraag hieronder meer informatie aan, we sturen je dan praktische informatie op.

 

Vraag meer informatie aan: