Basiscursus bhv bij werken met kinderen

Als je werkt met kinderen in bijvoorbeeld crèches, basisscholen, buitenschoolse opvang of sportaccommodaties is het belangrijk dat je bij een ongeval of eerste hulp kan geven aan kinderen.

In de cursus ‘Bhv Eerste Hulp bij werken met kinderen’ leer je welke eerste hulp je aan kinderen kan geven. Daarbij wordt rekening gehouden met leeftijdsspecifieke kenmerken. De cursus is ook geschikt voor (gast)ouders, familieleden en beroepsgroepen zoals politie- en brandweerpersoneel.

Als je naast het verlenen van eerste hulp ook de taken brandbestrijding en ontruiming in je pakket hebt, moet je ook de cursus brandbestrijding en ontruiming volgen.

Als je de basiscursus bhv bij werken met kinderen volgt haal je in één klap je bhv-diploma en je certificaat eerste hulp bij werken met kinderen.

 

Goed voorbereid op de risico’s voor kinderen

Een van de risico’s is het ontstaan van letsel bij kinderen. De overheid stelt om die reden het Certificaat Eerste Hulp kinderen verplicht. Een andere groep van risico’s kan leiden tot een ontruiming. Vanwege de verminderd zelfredzaamheid van de doelgroep moet de Kinderopvang en peuterspeelzalen ook voorbereid zijn op situaties waarin ontruimd moet worden: door brand of een ander incident zoals een gaslek.

Het is helder dat brand een belangrijke risico vormt voor kinderen die grote gevolgen kan hebben. Met een goede cursus ‘Brand en Ontruiming’ wordt geleerd veilig op te treden in zo’n situatie. Zo kan je een beginnende brand blussen en kinderen snel naar een veilige omgeving begeleiden als de brand te groot is om zelf te blussen.

Brand en ontruiming; een essentiële aanvulling bij werken met kinderen!

 

In de kinderopvang en peuterspeelzalen moet er per 1 januari 2018, altijd minimaal één volwassene aanwezig zijn die een geldig en geregistreerd certificaat heeft voor het verlenen van eerste hulp aan kinderen. Het certificaat ‘Eerste Hulp bij werken met kinderen’ van NIBHV is een geldig certificaat voor gastouderopvang, kinderopvang en peuterspeelzalen en staat vermeld op de lijst van geregistreerde certificaten van de ministeriële Regeling voor de uitvoering van het Besluit kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzalen.

 

Meer weten over de cursus bhv eerste hulp bij werken met kinderen?
Ga naar de pagina eerste hulp bij werken met kinderen.

Meer weten over cursus bhv brandbestrijding en ontruiming?
Ga naar de pagina over de basiscursus bhv.

 

Bekijk ook onze producten in de bhv webshop.

Meer weten? Neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.