Nascholing: Instructeur ploegleider bhv

Ploegleiders bhv geven leiding aan een bhv-ploeg. Zij hebben andere competenties nodig dan bhv’ers. In deze nascholing leer je hoe je een bhv’er kan trainen om ploegleider bhv te worden. Door het volgen van deze nascholing behaal je de bevoegdheid instructeur ploegleider bhv.

Voor wie is de nascholing instructeur ploegleider bhv bedoeld?

Voor instructeurs die de cursus ploegleider bhv willen geven. Hiervoor hebben ze de bevoegdheid instructeur ploegleider bhv nodig.

NIBHV heeft de cursus basis ploegleider bhv  vernieuwd: zowel inhoudelijk als didactisch. De laatste inzichten op het gebied van brandveiligheid, rookverspreiding en de eerste hulprichtlijnen 2021 zijn verwerkt in de leerstof. Ook is de procedure ploegleider bhv aangepast. De NIBHV-visie op leren was leidend bij het didactisch ontwerp van de cursus.

Het programma op hoofdlijnen

Deze nascholing richt zich op de competenties van een ploegleider en biedt instructeurs inzicht in een nieuwe aanpak. De nascholing omvat een e-learning en een klassikale training (3 uur), die je in staat stelt om de bevoegdheid van instructeur ploegleider bhv te verkrijgen. Voor de klassikale training ontvang je een inlog voor de e-learning, die je dient te voltooien voordat je aan de klassikale training of het webinar begint.

De e-learning bestaat uit drie onderdelen:

1. De e-learning ploegleider bhv.

Dit is het e-learningprogramma dat de cursisten van de cursus ploegleider volgen voordat ze naar de praktijkdag gaan.

2. Een toolbox voor instructeurs met didactische hulpmiddelen:

  • De lesplannen voor de cursus ploegleider bhv.
  • Een schat aan informatie en hulpmiddelen die je kan gebruiken op de praktijkdag: zoals procedures, taakkaarten, evaluatieformulieren en een presentatie.

3. Informatie over het examen

  • Het algemeen gedeelte van het certificeringsreglement
  • Het specificatieblad ploegleider bedrijfshulpverlener 2023

In de klassikale training doorloop je met je medecursisten de nieuwe aanpak onder begeleiding van een NIBHV-trainer.

 

Duur van de nascholing

Het doornemen van de e-learning kost maximaal 4 uur.

De klassikale training duurt 3 uur.

 

Kosten

Klassikale training: €115,- per dagdeel.

 

Meld je aan voor de nascholing

Wij hopen van harte dat we je weten te enthousiasmeren met ons programma. Meld je eenvoudig aan via het aanmeldformulier.

Nu aanmelden