Aanmelden Rode Kruis vaccinatieprogramma

NIBHV doet oproep aan (NI)bhv’ers voor EHBO-ondersteuning in vaccinatiestraten

De GGD’en in heel Nederland zetten hun schouders eronder. Het Rode Kruis en NIBHV ook!

Het Rode Kruis ondersteunt het vaccinatieprogramma van de GGD op heel veel locaties. Er worden nog elke week nieuwe vaccinatiestraten geopend. Doel is om in de maanden juni, juli en augustus een zo groot mogelijke groep mensen gevaccineerd te krijgen. Zo kunnen we genieten van een mooie zomervakantie en hernieuwde inzet van medewerkers op de werkvloer.

6 uur praktijkles

Het Rode Kruis en NIBHV slaan de handen ineen. NIBHV doet een oproep aan alle (NI)BHV’ers, en hun werkgevers, om zich aan te melden als hulpverlener in een van de vaccinatiestraten waar het Rode Kruis de EHBO ondersteuning verzorgt. De bhv ’er krijgt dan een gratis extra training van Het Rode Kruis: want de basis als bhv’er is goed, en met 6 uur praktijkles (meestal 1 zaterdag) kan je je bhv-diploma uitbreiden naar een volwaardig Rode Kruis “Uitgebreid EHBO-certificaat”, en daarmee ben je volledig inzetbaar als EHBO-hulpverlener in een vaccinatiestraat waar het Rode Kruis actief is.

Meld je direct aan

 

Wat houdt het in?

Als EHBO-hulpverlener in een vaccinatiestraat hou je de gevaccineerde mensen in de gaten gedurende de 15 minuten wachttijd na de vaccinatie. Je bent gedurende die periode als het ware de ‘extra paar ogen van de arts’ in de wachtruimte. Als jij bij een gevaccineerd persoon complicaties waarneemt meld je dat bij de aanwezige arts of verpleegkundige. Je zorgt zelfstandig voor de eerste hulp bij andere ongevallen en eventuele BHV taken bij acute noodsituaties. Daarnaast vervul je een sociale rol als gastheer/gastvrouw: je maakt als het kan een praatje met de gevaccineerde mensen, helpt uitleggen waarom de mensen daar zitten, en stelt als het nodig is de mensen gerust.

 

Help jij mee?

Alleen al in de regio Rotterdam-Rijnmond zijn er in juni en juli 200 hulpverleners per week nodig om de EHBO-taken uit te voeren. Een enorme inzet waar ook jouw hulp van grote waarde zal zijn!

Je krijgt als (NI)bhv ’er een gratis training van Het Rode Kruis waarmee je het uitgebreide EHBO-diploma (4100) behaalt. In ruil daarvoor draai je tenminste 3 diensten als EHBO-hulpverlener in een van de vaccinatiestraten waar het Rode Kruis de EHBO-hulpverlening organiseert. Je wordt als vrijwilliger ingezet, je krijgt dus geen uurvergoeding. Je reis-onkosten worden wel door het Rode Kruis vergoed.

 

Help mee op een van de plaatsen in Nederland:

Wil je meerdere dagen meewerken in een vaccinatiestraat en woon je in een van de volgende regio’s, dan kan je direct aan de slag!

  • Flevoland (Almere, Dronten, Emmeloord, Lelystad, Urk, Zeewolde)
  • Haaglanden (Delft, Den Haag, Westland)
  • Rotterdam-Rijnmond (Barendrecht, Hellevoetsluis, Ridderkerk, Schiedam, Sommelsdijk, Spijkenisse, Vlaardingen)
  • Zuid-Limburg (Geleen, Kerkrade en Maastricht)

Alle reis-onkosten worden vergoed. Bij meerdere diensten en dagen achter elkaar in Rotterdam-Rijnmond kan een gratis hotelovernachting bij Van der Valk voor je geregeld worden.

Doe je mee?
Geef je motivatie dan aan via onderstaand formulier (je wordt vervolgens doorgestuurd naar het Rode Kruis aanmeldformulier). Het Rode Kruis neemt dan snel contact met je op.

Hopelijk tot ziens!

 

 

Met vriendelijke groet,

Het NIBHV team